Alt blir bra-kortesje

Kortesjer med brannbiler, politibiler, sykebiler og andre kjøretøy og Jahn Teigens "Optimist" er sett og hørt flere steder i Norge etter koronautbruddet. På lørdag er det Moskenes sin tur. - Klokka 12.30 ruller vi avgårde, forteller mannskapene i Lofoten Brann & Redning avdeling Moskenes.

Klikk for stort bilde

Ruta for kortesjen er ikke helt spikret ennå, og det kan komme endringer siden det tross alt er utrykningskjøretøyer som skal benyttes.

-Men det er ikke noe sikkerhetsrisiko i at vi gjøre dette, for kjøretøyene bemannes opp med  mannskaper.

Etter planen kjører "Alt blir bra-kortesjen" gjennom alle tettstedene i Moskenes.

Det som imidlertid er klart, er at det blir godt med lyd fra store høyttalere, og musikkvalget er det ingen som lurer på. Folkekjære Jahn Teigens "Optimist" blir garantert å høres mange steder i kommunen på lørdag.

-Vi vet jo ikke hvor populære vi blir, men uansett anmoder vi de som kommer ut for å se og høre oss om å holde god avstand til hverandre, sier mannskapene.

Til slutt minner vi om at antall biler og deltagere i arrangementet er prisgitt andre hendelser. Skjer det noe som krever tilstedeværelse fra blålysenheter, er det naturlig det som har førsteprioritet. Det hører også med til historien at brannmannskapene gjør dette som en dugnad.