Ny brannbil til Moskenes

Denne uken pågår arbeidet med å inngå kontrakt for levering av ny brannbil til Moskenes. Kommunestyret vedtok i fjor høst at det skal anskaffes ny bil til brannvesenet, og Fylkesmannen i Nordland har godkjent at kommunen kan ta opp lån til å delfinansiere dette.

Etter at det er gjennomført anbudsprosess og avventet lovmessig karenstid, så er det klart at Braco AS blir tildelt kontrakten. Det skal leveres en komplett brannbil montert på chassis av type Scania P 450 DB 4x2 HNB. Bilens totalvekt vil bli 20.500 kg., med vanntank på 3.000 liter. Bilen vil lakkeres i rød farge. Motorinstallasjon med 450 hk, Euro 6, uten fartsperre og oppgitt toppfart på ca 120 km/t.
Braco AS er et kjent, norskeid selskap, etablert 1928 og har levert over 1.000 brannbiler og lifter til kunder over hele landet. Selskapet konstruerer selv den nye bilen på anerkjent chassis. Hovedkonstruksjonen vil bli produsert på Ziegler Brandweertechniek BV i Nederland, mens innredning av påbygget og sluttarbeidet vil skje på Braco's eget verksted på Lierskogen i Buskerud.

Anbudssum er 3,6 mill kr og anskaffelsen skal finansieres av Moskenes kommune med 1,8 mill kr i nytt lån og 1,8 mill kr i egenandel (gevinst fra salg av eiendom/bygg i 2016).

Leveringstid er 10 måneder, så forhåpentligvis er den nye bilen på plass i garasjen på Sørvågen til jul.