Søker avlastningshjem og støttekontakter

Moskenes kommune ønsker kontakt med personer som vil være avlastningshjem og/eller støttekontakter.
Plakatene nedenfor gir nærmere beskrivelse og kontaktinformasjon.

Moskenes kommune søker personer som vil være avlastningshjem

Vi har flere ledige oppdrag som avlastningshjem i forhold til barn og unge, som av ulike behov på grunn av funksjonshemming, psykiske lidelser, alder eller sosiale problem trenger avlastningshjem.
Et avlastningshjem er par med og uten barn eller enslige personer som åpner hjemmet sitt for et barn noen døgn i måneden, fortrinnsvis i helger. En timesavlaster kan ha barnet for eksempel en ettermiddag i uken eller på dagtid i helgen.
Det kreves i utgangspunktet ingen spesiell utdannelse eller kompetanse for å bli avlastningshjem. Det legges vekt på personlig egnethet, interesser for å jobbe med mennesker og respekt for andre.

Høres dette interessant ut for deg, og vil vite mer?
Ta kontakt med helse- og omsorgssjef Kjellaug Jensen telefon 980 17065
eller e-post til: postmottak@moskenes.kommune.no

Moskenes kommune søker personer som vil være støttekontakter

Vi har flere ledige oppdrag som støttekontakt i forhold til barn, unge, voksne som av ulike behov på grunn av funksjonshemming, psykiske lidelser, alder eller sosiale problem trenger støttekontakt.
Det kreves i utgangspunktet ingen spesiell utdannelse eller kompetanse for å bli støttekontakt. Det legges vekt på personlig egnethet, interesser for å jobbe med mennesker og respekt for andre.
Vi søker deg som har tid og ønske om å bidra positivt i forhold til mennesker som trenger det. Som støttekontakt kan du være: en venn, avlaster, grensesetter, isolasjonsbryter, oppdrager, veiviser/veileder, utfordrer med mer. Rollen avklares i begynnelsen av hvert oppdrag. Støttekontaktens hovedoppgave vil være å finne (sammen med brukeren) frem til ulike aktiviteter som kan hjelpe brukeren til en meningsfull fritid.

Ulike aktiviteter kan være: Basseng, kino, kafé, kjøreturer, tur i skog og mark, spaserturer, trening i treningsstudio, konserter, utstillinger, byturer, følge til ulike offentlige kontorer, delta på klubb og foreninger, drive med håndarbeid, høyt lesning, med mer.

Støttekontakt er et oppdragsforhold, og man vil få veiledning på oppdraget. Antall timer og form blir avtalt med den enkelte.

Høres dette interessant ut for deg, og vil vite mer?
Ta kontakt med helse- og omsorgssjef Kjellaug Jensen telefon 980 17065
eller e-post til: postmottak@moskenes.kommune.no