Ordføreres uke 30.10.2020

Flere har gitt tilbakemelding på at det var greit med en oppdatering slik det ble gjort sist uke.

Her er litt av hvert fra denne uka:

Lørdag formiddag fikk jeg være i lag med ungdomsrådet- ivrige og engasjerte ungdommer. Hvis teknikken fungerer, skal de være med på digitalt ungdomsting i morgen. Jeg tenker det går fint 😊

Søndag ettermiddag hadde vi i Lofotrådet et digitalt møte med representantene på Fylkestinget for å framheve viktigheten av sikkerhetssenteret på Gravdal.

Mandag var det arbeidsmøte i kommunestyre. Selv om vi har vanskelig økonomi, var det etter mitt syn en nyttig dag. Nå er administrasjonen i gang med oppfølgingsjobben.

Tirsdag kom 3 representanter fra Miljødirektoratet på besøk. Vi i nasjonalparkstyret fikk være med på 5 spennende besøk hos bedriftene som hadde levert søknad om etablering av nasjonalparksenter. Gode søkere og lærerike dager både tirsdag, onsdag og torsdag. Jeg er glad for at vi også fikk vist Reinebringen og snakket litt om det gode arbeidet som er utført og hva som gjenstår der, samt en god runde med Flakstad sitt ønske om tiltak for å sikre stien til Ryten og Kvalvika. Heldige var vi som kunne vise fram Lofoten i flott oktobervær. Så får vi vente i spenning på avgjørelsen om hvem som får etablere senteret.

I dag har det vært dialogmøte med Nordlandssykehuset. Tema var helsefellesskap- framtidens samarbeidsform. Det kommer en sak til kommunestyret om dette, forhåpentligvis til desembermøtet.

Innimellom har det vært tid til litt papirarbeid, dokumenter skal signeres og eposter besvares. Jeg har forsøkt å følge opp telefoner, men skulle det være noen som ikke har nådd meg, så ring på nytt. I en travel hverdag hender det at noe blir utsatt og avglemt.

 Så er dette en spesiell helg – på søndag er det den dagen i kirkeåret der vi spesielt tenker på de som har gått bort siste året. Det kan være godt å møtes og minnes både i kirken og på kirkegården.

Så vet vi at i de siste årene har mange markert allehelgensaften med Halloween- feiring. Jeg oppfordrer til forsiktighet mht covid -19 situasjonen.

Med dette ønsker jeg dere alle ei og fin helg.