Ordførers uke 03.04.22

Ikke mye som minner om vår ute, men heldigvis er dagene blitt lyse og lange.

Jeg er spent på resultatet av årets Lofotfiske her i kommunen - mindre kvantum til land sies det, og fiske på yttersida er krevende når været skifter. Siste uka har det dessverre vært to ulykker, men heldigvis har det gått bra med mannskapet på begge båtene.

Den andre viktige næringa hos oss, reiselivet, merker nok at det er mange gjester som finner veien hit. På tirsdag fikk jeg være med på et spennende arrangement på Reine Rorbuer om hvilke tanker vi har og hvilke tiltak vi kan fokusere på for å få til et godt samspill mellom gjester og fastboende.

Onsdag var det både AU i Lofotrådet og møte med SVV sin planleggingsavdeling. Vi er opptatt av regional transportplan i Lofotrådet, og i møte med SVV var det Flakstad og Moskenes som deltok for å få informasjon om utbedring av E10 mellom Nappstraumen og Å. Vi skal prøve å få til informasjonsmøter i kommunene i mai. Etter torsdagens tur til Leknes med lang venting (3 t 45 min) i Kilan på tur til Leknes + en ny time på tur heim, så må jeg innrømme at det er utfordrende at vi ikke har bredere og bedre vei.

Denne uka har det vært møte i kirkelig fellesråd. Trange økonomiske rammer der også.

Fredag var det møte med Statsråd og Imdi og deretter Statsforvalter. Begge med fokus på flyktningsituasjonen og hvordan vi kan legge til rette for å hjelpe rundt i kommunene.

Jeg fikk også med meg dialogmøte med fylkesråd for plan og næring og gode medarbeidere på fylket om planarbeid i kommunene.

I tillegg til møtene, oppfølging av saker, eposter og telefoner, har det vært planlegging av kommunestyremøte angående regnskapet for 2021. Dette møtet skal avholdes torsdag 7.april.

I dag er det konsert på skolen med Lofoten og Vesterålen orkesterforening og scene Nord, og jeg gleder meg til å lytte til dem.

God søndag!