Ordførers uke 05.12.20

I dag er det ei uke siden julegrana ble tent ved Fiskarheimen på Sørvågen. Været var ikke akkurat fristende til utearrangement, men det ble ei trivelig stund. Takk til arrangørene og Lofotodden Musikkorps. Det var koselig å høre julemelodiene igjen.

Denne uka har vår datamedarbeider Kristian begynt med opplæring av noen av oss for å kunne bruke kommunens hjemmeside. En god start, men jeg må nok øve litt før jeg mestrer den oppgaven. Det er viktig at vi er flere som kan hjelpe hverandre, så jeg tror dette blir bra.

Det har vært en del arbeid med forberedelse og klargjøring til kommunestyremøte til uka. Det er mye som skal på plass. Jeg hadde siste Teamsmøte med Fylkesmann på torsdag, sammen med de to ordførerkollegaene mine i Hamarøy og Fauske som er i samme Robek-situasjon.

Tirsdag var det både Arbeidsmiljøutvalg og Administrasjonsutvalg, og i går ettermiddag var jeg innom ungdomsrådet og svarte på noen spørsmål de hadde slik at de kunne få forberede seg til kommunestyremøte. Jeg er spent på hva de ble enige om.

Røst, Værøy og Moskenes har fått av gårde felles høringsinnspill til konkurransegrunnlaget for det nye anbudet på fergestrekningene i Vestfjorden som skal tre i kraft 01.01.24.. Det blir spennende. Dette er ikke tidspunktet for debatt om selve rutetabellen, men det kommer senere.

Det er også tid for rapporteringer, og jeg kjenner på at jeg savner Ninette på kontoret med hennes ansvar for kultur og oppvekst. Jeg har fått av gårde første rapport på prosjekt Reinebringen, men det gjenstår flere.

Lofotrådet skal ha møte neste uka, men AU har fulgt opp saker denne uka. Det er Fylkesting neste uke, og det er viktig at vi følger opp det vi har sagt er viktig for Lofoten mht hvordan det videregående tilbudet skal være de neste 4 årene.

Jeg har vært med på digitalt møte i forbindelse med rullering av regional transportplan. Det er viktig at vi spiller inn det vi mener er viktige utfordringer for oss. Det er også det vi regner med blir våre framtidsbehov på transportsektoren som skal formidles. Det regner jeg med vi skal bruke tid på i januar eventuelt i begynnelsen av februar.

Denne helga vil nok kreve mye tid til lesing av saksdokumenter, men jeg satser på at det blir litt tid til adventsysler og som vanlig planlegger jeg tid foran TV i forbindelse med håndball EM for damene.

GOD HELG!

Hilsen ordfører