Viktig melding

Ordførers uke 08.05.22

I dag er det en viktig merkedag- frigjøringsdagen som også er blitt valgt til veterandagen for de som har stått i tjeneste for Norge. Takk til varaordfører som har tatt ansvaret for kransnedleggelsen ved Birger Eriksen bautaen i dag.

Og lokalt har noen av våre fått sin merkedag gjennom konfirmasjon i dag. Håper både ungdommene og familiene har hatt en fin dag.

Denne uka har formannskapet, kommunedirektør, økonomisjef og gruppelederne vært invitert til Robek-samling i Bodø. Det var nyttige forelesninger og fint å kunne lære av hverandre.

Onsdag hadde vi i Moskenes en egen oppfølging med Statsforvalteren. Det har vært oppslag i avisene, og der kommer det godt fram at det var et nyttig og positivt møte.

For å følge opp saken er det innkalt til ekstra kommunestyremøte på teams i morgen, og der er eneste sak om kommunestyret vil si ja til det tilbudet vi fikk om oppfølging. Det er anledning til å lytte til møtet, og der må dere se på hjemmesida eller facebooksida etter link.

Så har jeg fulgt opp Statens vegvesen, og de har ønsket et felles folkemøte i Flakstad og Moskenes om planene for E10 fra napp til Å, og det møtet blir onsdag 19.05. klokka 17.30 på Lysbøen, Ramberg.

Jeg har også deltatt i møte med Nordland Fylkeskommune og de som er ansvarlige for charterruta på Reinefjorden. Det er nyttig med dialog, så får vi se om vi kan få til bedre løsninger enn i fjor. Vi skal følge opp med nytt møte etter 17.mai.

Så er det møter i Oslo tirsdag, onsdag og torsdag. Det er bakgrunnen for at jeg har hatt en langhelg i sør, og jeg innrømmer at det har vært godt å kjenne på vår. Her er det altfor tørt, så regnet kunne med fordel vært litt bedre fordelt akkurat nå.

Ønsker alle en fin søndagskveld!