Ordførers uke 08.08.21

Så heldige vi er som kan nyte god sommervarme igjen 😊 - Klikk for stort bilde

Nasjonalparkstyret har hatt møte torsdag og fredag, inkludert befaring til Refsvikhula. Takket være en nydelig dag med flatt hav, tok jeg mot til meg og deltok i turen. (Jeg har holdt meg unna rib siden ryggen fikk skade på ribtur i juni 2016.) Turen gikk fint, og jeg tror styret fikk en god forståelse av at det er viktig med et system rundt forvaltningen av dette spesielle kulturminnet.

Denne uka har vi også avholdt et innbyggermøte knyttet til Reine kultursenter. Nyttig og informativt både om eiernes tanker, kommunale regler og ulike syn i saken. Ingen tvil om at det er trafikkutfordringene som fikk størst fokus, og at det må jobbes med dette framover.

Vi venter enda på at Statens vegvesen sin godkjenning av vår skiltplan for Reine. Når den kommer på plass, kan vi fortsette med planene for resten av kommunen. Jeg ser blant annet at det må merkes bedre der vi har plass for helikopterlanding på Hamnøy.

Videre kom det fram viktigheten av å snakke om hvordan vi vil at det skal være hos oss framover, og i forbindelse med jobben med samfunnsplanen vil det bli invitert til folkemøter. Gruppa som jobber med dette valgte å utsette møtene til etter sommerferien. Koronareglene har vært ei utfordring for å kunne samles slik vi ønsker.

Vi er ellers i gang med de nødvendige tilretteleggingene for valget, og forhåndsstemme kan dere gjøre på rådhuset slik vi har praktisert ved de siste valgene.

Ha en fortsatt god søndag!