Ordførers uke 17.10.21

«Livet kan bare forstås baklengs, men det må leves forlengs». Et sitat fra Søren Kierkegaard som jeg har hatt i tankene etter den ufattelige og triste hendelsen i Kongsberg. Ikke enkelt å forstå hva som forårsaker slike hendelser, og så må vi leve dagene videre så godt vi kan.

Sakskartet for formannskapsmøte på tirsdag er klargjort. Møtet kan dere lytte til som vanlig eller se opptaket når det passer.

Mandag ettermiddag hadde vi første møte i rådgivende utvalg for Lofotodden nasjonalpark. Veldig nyttig, og flere av problemstillingene vi var innom fant jeg igjen under lesing av den nye regjerningens «Hurdalerklæring». Da er et bare å fortsette det arbeidet vi er i gang med.

Lofotrådets AU har jobbet sammen med ny daglig leder for å se på Lofotrådets strategidokument og strategien knyttet til «De grønne øyene». I dag møter 2 av mine ordførerkollegaer fylkestingsrepresentanter i Svolvær for å peke på viktige saker for vår region.

Det har vært eiermøte i Lofotkraft Holding AS, og både styret og representanter for eierne deltok. Det er en viktig dialogarena.

På fredag ettermiddag inviterte jeg sherpaene til middag på Maren Anna slik at vi fikk takket dem for den flotte jobben de har gjort. Vi var enige om at de fikk jobbet ferdig akkurat i tide med tanke på at det nå sees snø på fjelltoppene. Jeg regner med at vi må få til en markering av at prosjekt Reinebringen er ferdig- kanskje til våren/sommeren. Det gjenstår litt arbeid som vi må gjøre, men steinleggingen slik den var planlagt er fullført 😊 - Klikk for stort bilde.

Samme ettermiddag fikk vi melding om stein som hadde rast over veien mellom Tind og Åkervika. Heldigvis gikk det bra, men det forteller viktigheten av at det jobbes med få på plass rassikring på den veistrekningen.

Så har jeg hatt et møte med Ella Eriksen som er leder i ungdomsrådet. De vil gjennomføre TV-aksjon 2021 på vegne av kommunen. Så ta godt imot dem om ei uke, søndag 24.10. De blir veldig glade om det er noen som kan hjelpe til – de trenger bøssebærere. Ta kontakt med Ella (eller gi meg et vink, så skal jeg tipse videre).

God søndag!