Ordførers uke 19.09.21

Denne uka har selvsagt valget vært i fokus. Det er mye arbeid på valgfunksjonærene og et stort ansvar for valgstyret. Vi fikk ikke lov til å telle de siste stemmene før klokka 17 på tirsdag. I Nordland kom det godt fram hvor viktig hver stemmer er.

I tillegg til valget har det vært forberedelser til kommunestyremøtet på tirsdag. Enda gjelder smittevernreglene, slik at vi bruker skolens gymsal.

Det har vært møte mellom helseministeren og kommunene, og det ser ut til at det sakte , men sikkert går mot en mer normal hverdag.

Det var trivelig å få være med på Lysvandring rundt Sørvågvannet i går- en flink gjeng som har lagt ned masse arbeid for at vi skulle få en god opplevelse. Tusen takk!

Det har vært digitale møter både med ordførerne i planprosjektet og i Lofotrådets AU. Det er tidsbesparende å bruke PC.

I tillegg har det vært et digitalt seminar om egenberedskap i regi av direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB). Noen av dere husker sikker at vi fikk ei utfordring av Lofotkraft for noen år siden- hvordan vil dere klare dere om strømmen blir borte i 2 uker?? Egenberedskap handler om å være litt forberedt dersom uventede situasjoner skulle oppstå. I uke 44 – første uka i november, vil det være en nasjonal kampanje knyttet til dette. Kanskje er vi litt flinkere til å ha forskjellige ting liggende når vi bor i distriktet? Jeg er ikke flink til å passe på å ha vann tilgjengelig. Kanskje fordi vi er bortskjemt med å ha god tilgang til godt vann og tar det som en selvfølge? Uansett var det godt å bli minnet om at også når det gjelder beredskap, er det viktig at vi bryr oss om hverandre og er villige til å hjelpe om en krise inntreffer.

Fortsatt god søndag!