Ordførers uke 19.12.20

Sist søndag var det Luciadagen og sikkert mange som savnet tradisjoner knyttet til denne, men vi som fikk være med på lysmesse i Moskenes kirke fikk en fin opplevelse takket være flinke konfirmanter og kulturskoleelever. Det er fremdeles sterke begrensninger på antall som får møtes, men jeg håper vi snart får oppleve mer normale tilstander.

Beredskapsrådet møttes på mandag, både for å planlegge for jul og nyttår, og for å planlegge vaksinering. Helsevesenet er godt trenet med vaksinering, De hadde planen klar på fredag slik myndighetene krever. Så krysser vi fingrene for null smitte dagene framover.

Formannskapet hadde årets siste møte på tirsdag, men næringssakene kommer samlet i et eget møte på nyåret. Dere er kjent med at det ble bestemt et ekstra kommunestyremøte knyttet til det vanskelige vedtaket under budsjettet om vikar for lege.

Det har også denne uka vært flere digitale møter, både styremøte i Lofotkraft, møte med Fylkesmann knyttet opp til tilrettelegging ved økt arbeidsinnvandring og oppfølgingsmøter lokalt i etterkant.

Jeg måtte melde forfall på noe da jeg har hatt ei tann som krevde tannlegens bistand. Vi er heldige som har tannlege i vår kommune, og jeg registrerte at tannpleier var der for oppfølging av ungene.

Etter sterk oppfordring fra dere som er glad i å lese, gjorde jeg et innspill til administrasjonen for en lånedag på biblioteket før jul. Jeg håper mange fikk glede av at det var åpent en ettermiddag denne uka. Kanskje nettopp i denne koronatida er biblioteket ekstra viktig.

Det merkes at det går mot slutten av 2020, og alle skal ha ting unnagjort før jul. Jeg har kommet ut av tellinga på eposthenvendelser og telefoner, men det er heldigvis enda noen arbeidsdager før vi går inn i 2021. Jeg holder på å ta igjen noen sendte webinar også, og det er en fin måte å lære på.

I går kveld ble alle andre oppgaver lagt til side til fordel for håndball EM for kvinner på TV. En spennende kamp, og med det resultatet vet jeg jo hva jeg har på programmet på søndag- finale mellom Frankrike og Norge 😊 - Klikk for stort bilde

Da gjenstår det å ønske dere alle ei fin helg!