Ordførers uke 25.07.21

Denne uka har minnet meg mer om hvilken årstid vi går imot enn juli og sommer - men så er vi jo optimister og tror på sommer i den uka vi skal inn i 😊 - Klikk for stort bilde

Det er nok slik at både vi fastboende og tilreisende gjester er forberedt på at været er skiftende her, og gode opplevelser trenger ikke å være avhengig av været.

Vi fikk markert 22.juli på en stille, men fin måte. Jeg er glad for at vi fikk bruke Reine kirke. Dere som bor i nærheten hørte nok kirkeklokkene også.

Jeg tror mange som besøker oss har et ønske om å få se kirkene, og jeg skulle gjerne sett at vi hadde en mulighet til å gi et tilbud om åpen kirke. Men jeg forstår også at dette ikke gis prioritet i en trang økonomisk hverdag.

Næringslivet står på til tross for koronasituasjonen. Vi forsøker å følge den nøye, og det er viktig at vi ikke glemmer smittevernreglene. Dere ser i media hvor fort situasjonen kan endre seg. Vi må være bevisste på at vi må vise hensyn til hverandre og ikke glemme 1 m avstand. Vaksinasjonen følger oppsatt plan, og folk er flinke til å møte opp. Til uka får vi flere doser, og vi har kunngjort at dere kan ta kontakt og bestille time evt be om å få stå på en reserveliste for å komme til vaksinering på kort varsel.

Jeg har gjennomført møte med Norwegian Travel Company denne uka. Dette er selskapet som tilbyr ulike charterturer med utgangspunkt på Reine. Videre har vi hatt møte i Lofotrådets AU.

Jeg vil avslutte med å gjøre dere oppmerksom på at jeg planlegger et informasjonsmøte for innbyggerne om planene til Reine kultursenter mht bygging av butikk på sin tomt. Det har kommunestyret bedt om, og hvis det ikke oppstår noen endringer i koronasituasjonen vil det nå være mulig å samle folk i møtesalen på kultursenteret en ettermiddag i første uke av august.

God søndag!