Ordførers uke 26.09.21

Endelig er vi tilbake til normal hverdag, men med et tillegg: normal hverdag med økt beredskap. Litt mer ansvar på hver av oss, men jeg håper og tror at dette skal bli bra 😊 - Klikk for stort bilde.

Kommunene hadde møte med Stasforvalter fredag formiddag, og det ingen tvil om at kommunene har fått større ansvar nå dersom smittesituasjonen skulle endre seg.

Så er jeg glad for at vi beholder stasjonsvakt i ambulansen. Ordførerne i de berørte kommunene hadde møte med sykehuset i forkant av deres styremøte, og vi var samstemte i at stasjonsvakt ga oss bedre beredskap. Så får vi håpe at det blir gode løsninger når hele ambulansestrukturen skal gjennomgås. Vi har også hatt det årlig dialogmøte med sykehuset. Nå skal samarbeidet kalles Helsefellesskap, og kommunene og sykehusene er partnere. Dette kom formelt i orden på torsdag.

Denne uka har vi hatt kommunestyremøte, og det er gjort opptak som dere kan finne på kommunens hjemmeside. I morgen skal det være formannskapsmøte, så litt tid har gått til planlegging av det.

Lofotrådets AU har hatt møte, og vi har kunnet ønske ny daglig leder, Gaute Wahl, velkommen. Vi har nok å henge fingrene i framover, både knyttet til klima og transportstruktur i Nord.

Jeg avsluttet fredagen med et møte i Robeknettverket (Fauske, Hamarøy og Moskenes). Det er nyttig å jobbe sammen med Statsforvalter og KS, og vi får mulighet til å spille inn tema vi trenger faglig påfyll i. Ikke minst får vi anledning til å lære av hverandre.

Ha en fin søndagskveld!